Jelenlegi hely

Az Úr adjon neked békességet!

Sajat címkek: 
Kedves Fiatal Testvérem!


Assisi Szent Ferenc, a középkor nagy szentjének, ezen köszöntésével köszöntelek téged.

Benne élve világunk sodrásában, lüktető mindennapjaiban tapasztalhatjuk, hogy ez a köszöntés most is legalább annyira aktuális, mint amennyire a XIII. század fegyvercsörgései közepette időszerű volt. Szükségünk van ma is a békességre. Békességre nemzetközi szinten, hazánkban, népünk körében, de mindenekelőtt saját szívünkben, hisz ez az alapfeltétele mindenféle más békességnek. Ez utóbbi viszont csak akkor lehetséges, ha kibékülünk Istennel, ha békében élünk Vele.
 

Nyolcszáz évvel ezelőtt, akkor amikor mások keresztes lovagként harcoltak a Szentföldön, Assisi Szent Ferenc ezzel a köszöntéssel ment arra a vidékre, hogy kiengesztelje egymással s Istennel a szembenálló feleket. Aztán néhány évvel később szülővárosa kis kápolnája számára, először a világon, "harcolta ki" ki az Egyháztól a teljes búcsú kegyét, az Istennel való kiengesztelődés lehetőségének ajándékát. Azóta Assisiben, s nem sokkal későbbtől a világ minden ferences templomában, augusztus 2. a Kiengesztelődés napja, amikor sokan ezekre a helyekre zarándokolva keresik a békesség Forrását és a kiengesztelődés lehetőségét. (Ezt a napok nagyszüleink még a Porziunkula búcsúként is ismerik)

Ha Ferenc köszöntése most, több száz év múltán is aktuális, akkor valószínű, hogy az általa felkínált lehetőség is megfelelő arra, hogy alkalmat kínáljon fel számunkra a békesség megszerzésére.

Ezért, ha már betöltötted a 15. évet, s érzel magadban erőt arra, hogy hátizsákkal a hátadon két nap alatt velünk gyalogolj kb. 60 km-t, akkor szeretettel meghívunk téged is július 31. és augusztus 3. között, az erdélyi ferences testvérek szervezésében sorrakerülő ifjúsági gyalogos zarándoklatunkra. A zarándoklat célpontja Csíksomlyó, s szeretnénk, hogy az úton, amely oda vezet Szent Ferenc szellemében egymással megismerkedve, egymást segítve, együtt imádkozva közösen tegyünk néhány lépést Feléje is, Aki minden békesség forrása s Aki számunkra, s általunk talán mások számára is megadhatja a hőn áhított békét.

Mivel szervezési okok miatt az idén korlátozott létszámban vehetünk részt, ezért kérlek, hogy részvételi szándékodat mielőbb – de legkésőbb június 15-ig – jelezd a következő testvérek valamelyikénél: fr. Szabolcs, frszabolcs@freemail.hu vagy fr. Róbert, Dej, Pia?a Bobâlna nr. 16, jud. Cluj, tel: 0264 213-275, akiktől további információkat is kérhetsz.

fr. Szabolcs

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer