Jelenlegi hely

Feriza

Fontosabb tudnivalók - FerIZa 2023

 

A zarándoklat ideje: július 20. (csütörtök) – július 25. (kedd)

Útvonal: Gyimesfelsőlok-Csíksomlyó (a Csíki-havasok gerincén)

 

Találkozás:

– július 20-én, csütörtökön 18 órakor, Gyimesfelsőlokon, az Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Teológiai Líceumnál
 

Utazás:

Gyimesfelsőlokelviekben – megközelíthető Csíkszeredából a 16,03-kor induló vonattal, illetve a 16,00-kor induló autóbusszal

     Figyelem: Úgy tűnik, hogy éppen azokban a napokban a vonat nem jár azon az útvonalon, helyette vonatpótló autóbuszokat ígérnek!

Sajat címkek: 

Ferences Ifjúsági Zarándoklat

Az Úr 2003. esztendeje nyarától kezdődően – általában Porziunkola ünnepéhez (augusztus 2.) kötődően zarándokolni szoktunk: a természetben eltöltött néhány nap alatt alkalmunk van egy adott téma kapcsán egy kicsit szembenézni magunkkal … de talán ennél sokkal fontosabb, hogy együtt vagyunk, megismerjük egymást.

Sajat címkek: 

FeriZa - Ferences Ifjúsági Zarándoklat 2023.

Ez egy nagyszerű program, amely alatt a természetben egy kicsit közelebb kerülhetünk a Jóistenhez, zarándoktársainkhoz, Assisi Szent Ferenc lelkiségéhez … s nem utolsósorban saját magunkhoz.

Igen idén 20. alkalommal kerül megrendezésre, július 20-25. között. (A Világifjúsági találkozó miatt rendhagyó ez a dátum, de jövőre visszatérünk az eredetihez)

Részletek és jelentkezés: itt!

Sajat címkek: 

XV. Feriza ... belülről - az az egy beszámoló

„Lépj egyet előre”, szólt az idei zarándoklat jeligéje vagy úgyis mondhatnám előbbre vivője. Hangsúlyosan három területen léphettél lelkiekben előre, mégpedig emberségben, kereszténységben, ferencességben. Ugyanakkor minden reggel elindultunk és előbbre haladtunk, hogy elérjük a célunk. A zarándoklatunk célpontja a Segítő Szűz Mária otthona, Csíksomlyó faluja.

Székelyudvarhelyről indultunk, korán zsolozsmáztunk, mendegéltünk majd elmélkedtünk. Az elmélkedés margójára elmondom, hogy Jézus is ember volt, benne is voltak kérdések, esendőségek, de legfőképp értékek. Bennünk is vannak ám, fedezzük fel és éljünk vele, lépjünk egyet előre! Utunkat sok erdő, mező, vadrét s még sok természeti csoda övezte, estére megérkezett a csapat az előkészített táborhelyre, mindig csak Szabolcs testvért követve. A hosszú nap után az estét az Úr dicsőítésével zártuk, a reggelt pedig azzal nyitottuk. Vasárnap szent nevében, a természetben, szépen, hálát adtunk mindenért, hidegért, melegért…Isten tenyerében jártunk, keltünk, ha elfáradtunk megpihentünk, a vendégszeretetben gyönyörködtünk miközben ordát és sajtot csipegettünk. Szívünk csendjében töprengtünk mi a mi küldetésünk, Egyházunkban, Istennel való barátságunkban.

Sajat címkek: 

FerIZa2017 - amit tudni szeretnél

A zarándoklat ideje: július 28. (péntek) – augusztus 2. (szerda)

Útvonal: Székelyudvarhely-Csíksomlyó

Találkozás:

– július 28-án, pénteken 18 órakor, Székelyudvarhelyen a Ferences Kolostornál

Étkezés:

  • az előző zarándoklatokhoz hasonlóan péntek este közösen étkezünk

  • hideg élelemre lesz szükséged szombat reggeltől hétfő délig, hétfő estétől már a somlyói testvérek vendégszeretetét fogjuk élvezni (remélhetőleg)

Szállás:

Sajat címkek: 

Oldalak

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer